Samsung Galaxy Note 2 inceleme ve özellikler -1

Samsung Note 2 ile yazılarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.Uzun bir süredir yazmaya ara vermiştik.Yazımızda Note 2′nin donanım özellikleri ve kullanımını kolaylaştıran detaylarına göz atalım.
Note 2 ile ilgili ilk söylemek istediğim Android dünyasında gezen akıllı telefonlar içinde kullandığım en keyifli akıllı telefon diyebilirim.Çünkü donanımı oldukça iyi.Android işletim sistemi bol ram sever.Bu cihazda 2 gb ram olduğu için rahaaatt rahat kullanabiliyorum.Ama burda 4.1 Jelly Bean hakkını vermek gerek.Google, 4.1 sürümü için “Project Butter” demişti.Gerçekten akıcı bir işletim sistemi Note 2 ile buluşmuş ve ortaya müthiş bir ikili çıkmış.


Tasarım
Samsung Note 1′e göre Note 2 yi enden daraltmış ve boyunu uzatmış.Böylece elde tutması ve kullanması çok daha rahat bir tasarım ortaya çıkmış.Cihazın boyu 151 mm.Eğer büyük cihaz kullanamam diyorsanız Note 2 size göre değil.Gerçekten büyük.Ama internet kullanımı ve uygulamalar devreye girince büyük ekranın gerekli olduğunun farkına varıyoruz.İki renk üretilmiş:Beyaz ve Gri.
Ekran boyutu 5,5 inch.Bir önceki model Note 1 ise 5,3 inch ekran kullanmıştı.Ekranın biraz daha büyüdüğünü görüyoruz.

Donanım
Yazının başında söylediğim gibi performansıyla beni etkileyen bir cihaz oldu Note 2.Donanım özelliklerini sayacak olursak;

Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi
1,6 ghz 4 çekirdekli işlemci
2 gb ram
16-32-64 gb hafıza
Micro SD hafıza kartı takılabilir
1280×720 piksel 5,5 inch Süper Amoled HD ekran (inç başına 267 piksel)
Gorilla Glass 2 çizilmeye,kırılmaya dayanıklı ekran (hiçbir ekran çizilmez yada kırılmaz değildir )
8 mp kamera – Led flash – otofokus
1,9 mp ön kamera (3G görüşme destekli)
Full HD 1080p video kayıt (saniyede 30 kare)- video çekim sırasında fotoğraf yakalama özelliği
A-GPS ve Glonass uydu desteği ( Rus uydu sistemi)
Bluetooth,Wifi,NFC
Fm radyo 3100 mAh batarya (en sevdiğim donanım)S-Pen

Note 2,şimdiye kadar kullandığım en iyi Android cihaz diyebilirim.Bu arada batarya konusuna da değinmeden geçemeyeceğim Tam 3100 mAh pil ile 1,5 gün kadar kullanabiliyorum.1 gün çok rahat çıkartıyor,gün içinde şarj takviyesi yapmaya gerek duymuyorsunuz.

Performans
Note 2 oldukça performanslı çalışan bir yapıya sahip.Ölçümlendirmek için benchmark testinden geçirip kaç puan aldığına bakalım.Benchmark uygulaması olarak “Quadrant Standart” kullandım.Cihazım Android 4.1.1 sürüme sahip.
Alınan puan 6313.Tahmin ediyorum ki Android 4.2 geldiğinde performans daha da artacaktır.

S-Pen
Akıllı telefon kullanımına S-Pen ile yeni bir boyut kazandıran Samsung,Note 2 ile daha başarılı bir kalem kullanımı sunuyor.S-Pen kullanım alanları genişletilmiş.Kalem yeni özellikler kazandırılmış.

Air View
Air View ile kalemi ekrana yakınlaştırarak galeri,e-posta,mesajlar,ajanda,videolar menülerinde önizleme yapabiliyoruz.Örneğin mesajlarda gelen kutusuna girince mesajı açmadan kalemi ekrana yakınlaştırınca mesajın içeriğini okuyabiliyoruz.Videolarda ise yine kalemi ekrana yaklaştırıyoruz ve videoyu açmadan önizleme yapabiliyoruz.Air View gerçekten işe yarar bir özellik olmuş.Alttaki videoyu izlerseniz ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz.

Kaybolmayan S-Pen
Note kullanıcılarının en büyük korkusu kalemi kaybetmek galiba Samsung bunu da düşünmüş ve sensörlerden birini S-Pen yuvasına yerleştirmiş.Kalemi bir yerde unutup giderseniz cihaz ekranında “heeey kalemi unuttun” :) tarzında sizi uyarıyor.
Ayarlar–>S-Kalem–>S Kalem tutucu

İnternet bağlantı hızı
Note 2 ile yaptığım bağlantı testlerinde ortalamanın üzerinde sonuçlar aldım.3G şebekesinde ortalama internet hızı 4-5 mbps civarında sonuçlar verdi.Bu sonuç mobil durumdayken yeterli oluyor.Yine belirtmeden geçmeyelim;3G bağlantı hızı her zaman değişir.Bulunduğunuz konum,bağlı olduğunuz baz istasyonu yoğunluğu gibi faktörler hızınızı değiştirir.






Kamera
8 mp kamera günümüz için gayet yeterli bir çözüm oluyor.Hemen altta Note 2 ile çektiğim iki fotoğraf size fikir verecektir.Fotoğraf çekerken sahne ayarları ile oynamadım.Otomatik ayarlar kullanarak çektim. Şimdilik Note 2 ile ilgili paylaşacaklarım bu kadar.Note 2 için ikinci yazımızda cihazın diğer özelliklerine değinmeye çalışacağım.

Kaynak : akillitelefonlar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder